Bijkomend probleem is dat de CAO ten laatste moet getekend zijn in de eerste maand van elk kwartaal.
Er mag namelijk maar maximum één derde van de referteperiode verlopen zijn op het moment dat de CAO getekend wordt.Het gevolg hiervan is dat het eerste kwartaal niet meer kan ingebracht worden in CAO 90 want de CAO had hiervoor al ten laatste op 31 januari 2013 moeten getekend zijn.
Door deze wijziging heeft de werkgeversafvaardiging een voorstel van de cao uitgewerkt en ons overhandigd. Voor alle duidelijkheid het is een voorstel wat wilt zeggen dat er geen akkoord is.
Geen akkoord te meer omdat we volgende zaken naar voor hebben geschoven:
- We hebben gevraagd om de netto premie van de AIP in het uurloon te steken. en of hierover geen overleg kan zijn?
- De drie doelstellingen loskoppellen van elkaar. zodat het niet kan zijn dat negatieve resultaten de possitieve verdringen. Zodat mensen niet gedemotiveerd geraken. Wat baat het nog om de productiedoelstelling te behalen wanneer we een negatief resultaat halen van bvb veiligheid.
- De doelen op zich loskoppellen. Elk doel is nog eens opgedeeld in twee doelstellingen. Men creëert zoveel mogelijkheden om niet te slagen dat het bijna onmogelijk wordt om de AIP te behalen. Waar is het idee naartoe om een éénduidige ,verstaanbare AIP 2013 voor iedereen te realiseren naartoe?
- We hebben de vraag gesteld om de contractors uit de ongevallen lijst van de AIP 2013 te halen, zodat we niet langer afhankelijk zijn van derde.
- Ook is de vraag gesteld om de cao te laten lopen over 9 maanden (wat wettelijk kan) i.p.v. 12 maanden nu.
Groeten,
De syndiale delegatie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten