donderdag 25 oktober 2018

SYNDICALE PREMIE 2018

Wie heeft recht op de syndicale premie?




- Alle werknemers uit de metaalsector, op voorwaarde dat zij in de periode 1 november 2017 tot 31 oktober 2018 (=referteperiode) ononderbroken lid zijn geweest van een syndicale organisatie en in regel zijn met hun



bijdragen op 1 november 2018.



- Schoolverlaters die in 2018 de school verlaten hebben en 3 volle bijdragen betaald hebben op 31 oktober 2018 (dus aangesloten zijn sedert 1 augustus 2018).



- Rechthebbenden van de in de referteperiode overleden leden, voor zover de overledene in regel was met zijn bijdragen tot en met de maand voor het overlijden.



- Gepensioneerden die tijdens de referteperiode op pensioen gingen en die in regel zijn met hun bijdragen tot en met de maand van pensionering.



- Werklozen en bruggepensioneerden hebben recht op een premie van € 74,50 tenzij ze in de referteperiode ten minste 6 volle bijdragen betaalden (in welk geval ze € 120,00 ontvangen).



- Invaliden hebben recht op een premie van € 60,00.



- Grensarbeiders: als ze aangesloten zijn bij ABVV Metaal en in het buitenland werken of als ze in België werken, wonen in het buitenland én daar aangesloten zijn bij een metaalvakbond.






Wie heeft geen recht op de syndicale premie 2018?




- al diegenen die niet aan de eerder vermelde voorwaarden voldoen

- leden werkzaam bij een luchtvaartmaatschappij

- ereleden

- leden tewerkgesteld in het paritair comité van de "grote kleinhandelszaken"

- zij die voor 2018 reeds een syndicale premie in een andere sector hebben ontvangen of hierop aanspraak kunnen maken.


Geen opmerkingen: